Arion Muziek
 
 
 

Zingen maakt blij
Gezellige oefenclub voor Juffen en Meesters

  • liedjes leren zingen
  • ervaringen uitwisselen
  • clubsandwich, drankjes en bonbon

'n Paar uurtjes bijtanken voor juf zelf

Een heerlijk arrangement bestaande uit de combi van lekker eten, ervaringen uitwisselen, leuke liedjes leren, zangles voor jezelf, tips voor in de klas.

Met het oefenkoor zingen we om 18.00-19.30 uur. Voordat we aan zingen toekomen is er tijd voor gezelligheid, netwerkcontacten en een luisterend oor onder het genot van een drankje, soep en clubsandwich.

Klinkt goed!

Waarom zingen

Regelmatig zingen in de klas levert veel op. Tussendoor een of twee liedjes zingen biedt de kans om weer even te bewegen, het geeft energie, schept een gevoel van verbondenheid, brengt sfeer in je klas en verbetert je eigen relatie met je klas. Aan de kinderen zal het niet liggen, maar hoe vind je als juf of meester houvast bij het zingen?

Je leert leuke liedjes, klaar voor gebruik

In deze cursus krijg je handige tips om direct aan de slag te gaan. In het oefenkoor studeren we met juffen en mezen onder elkaar verschillende liedjes in. Noten lezen is niet nodig, want we zingen alles samen door, zodat je de tekst en melodie snel onder de knie krijgt. Bij elk liedje staan we stil bij de aandachtspunten, waardoor je trefzeker gaat zingen.

Aanwijzingen voor je eigen zangstem

Je hoeft geen mooie stem te hebben om met je klas te kunnen zingen. In de cursus leer je waar het om draait bij zingen en rappen. Je krijgt aanwijzingen hoe het beste je eigen stem kunt gebruiken. Misschien herken je een van de drempels: jouw zingen voelt geforceerd; je vindt de tonen niet terug; het klinkt vals; je hebt het gevoel er niet bij te kunnen.

In het oefenkoor leer je aan de hand van de gekozen liedjes om je eigen zangstem te vinden en deze ontspannen te gebruiken. Je zult merken dat het dan veel makkelijker wordt om een liedje goed te zingen. Zo bouw je gaandeweg steeds meer durf op en dat komt je uitstraling voor de klas ten goede. Je zult ontdekken dat je eigen muzikaliteit slechts een ondergeschikte rol speelt.

Waar moet je beginnen?

In veel scholen staan bundels als “Eigenwijs” of zelfs de complete methode “Moet je Doen” in de kast. Er is recent ook veel nieuws verschenen, zoals het fantastische werk van Jeroen Schipper. In de cursus leer je snel je weg vinden en díe liedjes eruit pikken die jijzelf leuk en geschikt vindt om in je eigen klas te gebruiken.

Wat kun je er nog meer mee doen

De keuze van de liedjes die we behandelen wordt afgestemd op de deelnemers in de groep. Zodat het materiaal aansluit bij je eigen dagelijkse klassenpraktijk. Vanzelfsprekend is er veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. De opzet van de cursus is dusdanig dat iedereen met weinig voorbereiding en zonder muzikale voorkennis toch een leuke muziekles kan invullen. We maken daarvoor af en toe uitstapjes naar gebruik van eenvoudige ritmes en slaginstrumenten.

Smaakt goed!

Dirigent en coach

Maak kennis met de lesstijl van Astrid Bleys: enthousiast, laagdrempelig, met humor en voor iedereen een luisterend oor. Met als motto ‘samen bereik je meer’ verzorgt Astrid smakelijke lessen en workshops waarin muzikale inhoud samengaat met eigen inbreng van de deelnemers en aandacht voor ieders persoonlijkheid. De sfeer is gemoedelijk en inspirerend, breng jezelf mee zoals je bent.

Clubsandwich helpt burnout voorkomen

De gezamenlijke maaltijd vooraf maakt wezenlijk deel uit van de cursus. Het is een moment voor jezelf te midden van vakgenoten. Met zo’n netwerkmaaltijd slaan we meerdere vliegen in een klap. Het vormt een schakelmoment tussen je werkdag (thuis of op school) waarin je even afstand neemt en tegelijkertijd ervaringen kunt delen.

Leerkrachten hebben soms veel op hun bord en collega’s van andere basisscholen herkennen elkaars situatie zodat je do’s en don’ts kunt uitwisselen. Je kunt je verhaal kwijt in een informele sfeer. Intussen brengt de eenvoudige maaltijd je energie weer op peil. Vergelijkbaar met een vriendschappelijk eetgroepje, maar nu rond werkgerelateerde thema’s. Het tijdstip is zo gepland dat je vroeg in de avond (20.00 uur) alweer thuis bent. De tijd tussen school en je vrije avond wordt efficiënt benut.

Kosten

De cursusprijs is inclusief het buffet-arrangement met broodjes, soep, warme snack, koffie, thee, melk en fruit.

Kennismakingscursus voorjaar 2014: 10 lesweken voor € 250,- De gezamenlijke maaltijd maakt wezenlijk deel uit van de cursus. Het is niet mogelijk om alleen op het oefenkoor in te tekenen.

Locatie

We eten en zingen in Buurthuis De Nieuwe Jutter. Dit unieke buurthuis is gelegen in Utrechtse Rivierenwijk (bij Jutfaseweg). Uniek omdat het een ontmoetingsplek is die in eigen beheer door buurtbewoners is opgezet en op die manier buitengewoon succesvol opereert. De keukenploeg is enthousiast, wat te merken is aan de liefdevol klaargemaakte broodjes. O.a. het zzp-netwerk Dirk! houdt de maandelijkse lunch in De Nieuwe Jutter.

Het buurthuis is overigens gelegen pal naast de W.G. van de Hulstschool, de eerste Utrechtse basisschool die een speciaal Kleinkunstlokaal heeft ingericht (met twee piano’s) waar na schooltijd muzieklessen plaatsvinden in het kader van de HulstAcademy.

Adres en kaart. Parkeren in de omliggende straten is gratis.

Rooster

Eerste les: Donderdag 20 maart. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Donderdag na schooltijd

  • 17.00-18.00: uitblazen van de dag, samen op verhaal komen en eten.
  • 18.00-19.30: samen zingen.
  • 19.30 uur: verkwikt huiswaarts met een bonbon voor onderweg.
  • 20.00 uur: je zit thuis lekker na te genieten.

Groepsgrootte

Minimaal 6 deelnemers. Bel of mail ons, om uw persoonlijke wensen te bespreken.