Arion Muziek
 
Het Musical Atelier  
Muzieklessen bij het HMC:
  • Musical Atelier
 
 

Het Musical Atelier

Dit is een speciale musicalgroep waar jongeren van ca. 12-17 jaar hun zelfgeschreven voorstelling op de planken brengen, geproduceerd in eigen beheer van de jongeren zelf.

Creatief, actief, ontspanning

In die groep gaan jullie zelf een muzikale voorstelling maken. Samen met leeftijdgenoten leef je wekelijks al je creativiteit uit in het "MusicalAtelier". Met eigen teksten in een thema dat past bij jullie eigen wensen. De uitwerking bepalen jullie zelf. Je brainstormt samen over het verhaal, de personages en over de stijl. Vanzelfsprekend met zelfbedachte muziek en eigen choreografie. Om het geheel goed op de planken te krijgen, oefen je op een pittig niveau in toneel, zang en dans.

Vrijheid èn verantwoording

Het zelf verzinnen is heel belangrijk, en jullie krijgen als groep de verantwoording over het script. Zo krijg je dus nog meer keuzevrijheid om eigen ideeën vorm te geven. Meer inbreng in de organisatiekant, en dus nóg meer plezier in muziektheater.

Instructielessen

Aan het begin van de cursus zijn er meerdere lessen waarin je training krijgt in het schrijven van een goed verhaal, het in elkaar zetten van een goede dans (choreo) enz. Soms lukt het zelfs om een grimeur uit te nodigen voor een gastles over schminken. De deelnemers kunnen gedeeltelijk zelf aangeven over welke onderwerpen ze les willen hebben.

Elkaar les geven (als je wilt)

Als je binnen je huidige school dramales hebt komt dat goed van pas, want het lijkt me leuk als jullie ook aan elkaar een toneelles geven. Op die manier leer je allerlei soorten oefeningen kennen en gebruiken.


Foto Kees Vringer

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor jongeren in de leeftijd ca. 12 tot en met 17 jaar die voortgezet onderwijs volgen. Ik streef naar een groep met minimaal negen deelnemers. Als er zes of meer deelnemers zijn die in brugklas of klas 2 zitten, kan er in +overleg een aparte onderbouwgroep gevormd worden.

Er zijn géén audities of toelatingseisen. Je hebt vooral enthousiasme en betrokkenheid nodig. We gaan ervan uit dat je bij alle onderdelen meedoet aan de trainingen: toneel, zang en dans, maar je hoeft daar nog geen ervaring in te hebben.

Professionele begeleiding

De bijeenkomsten worden begeleid door Astrid Bleys. Daarbij krijg je te maken met gastdocenten die specifieke onderdelen zoals rap, script-opbouw, kostuumadvies verzorgen.

Wanneer en waar

De bijeenkomsten duren anderhalf uur en zijn op vrijdag van 17.45-19.15 uur, in het leslokaal boven Theater Aan de Slinger te Houten.

Kosten in het seizoen 2017/2018

De complete jaarcursus bestaat uit circa 30 lessen plus de show. De lessen kosten €254. Daarbij komt een bijdrage van €106 voor onkosten zoals grime, show-materialen, gastdocenten, cateringkosten en drukwerk. Daarmee komen de inschrijfkosten voor deelname (een jaar, inclusief de voorstelling) op €360.

Dit cursusgeld kan in het geheel aan het begin van de cursus worden voldaan. Betaling mag ook in drie termijnen van €124 (totaal €372). Betaal de eerste termijn bij inschrijving; de tweede termijn voor 1 december; en de derde termijn voor 1 maart.

Houders van een U-pas kunnen voor het lesgeld hun U-pasbudget gebruiken. Voor U-pashouders die inwoner van de gemeente Utrecht zijn, kunnen wij aanvullend extra subsidies laten aanvragen. Meer informatie over de U-pas.

Inschrijving en betaling

Je kunt je inschrijven via de website, of bellen als je meer informatie wilt (contactgegevens). Het cursusgeld wordt vooruit betaald, nadat door Arion bevestigd is dat de cursus doorgang vindt.

De inschrijving is bindend, overleg bij twijfel vooraf met de docent. Meer informatie staat in de Algemene Voorwaarden (pdf). Inschrijven voor het nieuwe schooljaar is mogelijk vanaf 1 mei. Lestijden/Aanmelden